Imkers

Achterhoekse Imkers

BeeFriendz heeft een netwerk van Echte Achterhoekse Imkers. Achterhoekse imkers die samen met ons 100% Achterhoekse honing produceren.

Honing die de imkers teveel hebben en ze normaal verkopen aan een depot, kopen wij  van ze op. Dit doen we door een vaste en eerlijke prijs te bieden. Doordat deze imkers hun honing aan ons verkopen verdwijnt het niet in een potje onder de naam “Nederlandse” of “gemengde EU” honing, maar is deze terug te herleiden naar de bijenstal van de Imker in de Achterhoek! Je weet dan dus ook zeker dat je een (h)eerlijk streekproduct hebt gekocht!

Transparantie, dat is waar wij van BeeFriendz voor staan. Daarom zetten we op het potje een etiket met foto, naam en plaats van de Imker die jouw honing heeft verzorgt. Zo kun je meteen zien waar jouw potje honing vandaan komt. De QR-code die we op de pot honing plakken, verwijst naar onze website. Hierin vermelden we meer informatie over de Imker en het potje honing dat jij gekocht hebt. Alle aangesloten Imkers hebben een verklaring getekend waarin ze verzekeren dat hun volken gezond en fit zijn en de kasten alleen in de Achterhoek hebben gestaan.

 

Jan Koenderink

Jan Koenderink

Dit is Jan, Imker uit Zeddam. Jan is al jaren een bevlogen Imker die meerdere bijenkasten heeft staan. Ook is hij instructeur voor de bijenvereniging Wehl en geeft hij les in de opleiding tot Imker.

Willem

Willem Pennings

Willem heeft in Lochem 6 kasten staan. Ook heeft hij bijenkasten in Duitsland en de honing van deze bijen wordt in Duitsland verkocht.
De voorjaarshoning van Willem hebben we tot cremehoning gemaakt. Willem doet veel vrijwilligerswerk in het buitenland waarbij hij ook zijn kennis en kunde over het bijenhouden deelt met boeren en telers in andere armere landen.

Michella Buitenhuis en Maria van Beek (BeeFriendz)

Wij zijn Michella en Maria, wij hebben op dit moment acht bijenvolken op onze hoeve staan. Onze filosofie is dat we de honing 50/50 verdelen. De helft voor ons en de helft blijft achter voor de bijen. Hierdoor hoeven we ook minder bij te voeren voor het inwinteren omdat ze genoeg overhouden voor zichzelf. Zo profiteren we allebei van de gemaakte inspanningen. Uit principe worden dus alleen de honingzolders geslingerd. Alles wat in de broedkamers zit blijft voor de bijen. Dit betekent een mindere opbrengst van honing maar uiteindelijk een sterker volk die makkelijker door de winter komt.

Adres

BeeFriendz
Keijenborgseweg 24
7021 LW  Zelhem
(bezoek op afspraak)

Volg Ons

Stuur ons een Bericht

In Samenwerking Met