Over Ons

Doe iets terug voor de natuur, adopteer een bijenkast en zet hiermee de honingbij aan het werk voor alle wilde bestuivers!

 

Zorg voor een positieve impact op de natuur en ontdek een inspirerende, boeiende en kosteneffectieve MVO-activiteit.

 

 

Ons Team

Wie is Beefriendz?

Wij zijn Michella Buitenhuis (rechts) en Maria van Beek, de oprichters en imkers van BeeFriendz. Wij hebben elkaar leren kennen bij de Koninklijke Marine en zijn sindsdien “buddies” voor het leven. We delen met onze gezinnen een twee-onder-een-kap-boerderij in Zelhem. Wat begon als een hobby van twee oud-collega’s, is uitgemond in het bedrijf BeeFriendz. Wij hebben een achtergrond in de zorg als verpleegkundigen, dus het “zorgen voor” is ons niet vreemd. De cliënten zijn alleen wat kleiner wink

“Lets bee friendz!”
― Maria & Michella, BeeFriendz

 

Ons Verhaal

Het idee

 

Met BeeFriendz willen we een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid voor de bij en andere natuurlijke bestuivers. Als moderne imkers zijn we niet alleen gericht op het welzijn van onze bijen, maar ook op de toestand van de natuur in haar totaliteit. Het houden van bijen is het omgaan met de natuur in al haar facetten: klimaat, milieu en biodiversiteit. Omdat we begrijpen hoe slecht het gesteld is met onze natuurlijke bestuivers, zetten wij de honingbij aan het werk voor onder andere de vlinder, hommel en wilde bij. 

We maken van de opbrengsten uit de kast (h)eerlijke “bij”producten zoals zepen, bodybutters en scrubs en uiteraard is er bij ons ook 100% Achterhoekse honing verkrijgbaar! De Ingrediënten waar we mee werken zijn zoveel mogelijk biologisch en fairtrade aangekocht en wij proberen alleen zaken te doen met organisaties die zelf ook zo transparant mogelijk werken. Een van die bedrijven waar we van afnemen is bijvoorbeeld Butterwise.  

Ook kan er door bedrijven of organisaties een bijenkast op onze hoeve worden geadopteerd. Met deze opbrengst kan Beefriendz investeren in oude landbouwgrond om deze in te zaaien met drachtplanten.  Zo kunnen we het voedseltekort voor de wilde bestuivers op het platteland proberen terug te dringen en de biodiversiteit vergroten! Beefriendz heeft niet als doel om zoveel mogelijk bijenkasten te laten adopteren maar wil met jou samen een positieve impact creëren op het leefgebied van alle insecten! 

Onze missie is:

“het vergroten van het voedsel en leefgebied van wilde bestuivers door de honingbij in te zetten als buddy.”

Workshopruimte

Under construction

 

In de toekomst willen we workshops en lezingen gaan organiseren op de hoeve. Hiervoor zijn we op dit moment druk bezig om een schuur om te bouwen tot workshopruimte! Hopelijk kunnen we jullie dan ontvangen om een kijkje te nemen in de wonderlijke wereld van de bijenkast!

 

Adres

BeeFriendz
Keijenborgseweg 24
7021 LW  Zelhem
(bezoek op afspraak)

Volg Ons

Stuur ons een Bericht

In Samenwerking Met