Selecteer een pagina

Over Ons

Samen met organisaties die iets terug willen doen voor de maatschappij plaatsen wij bijenkasten op onze boerderij.

 

Zorg voor een positieve impact op de maatschappij en ontdek een inspirerende, boeiende en kosteneffectieve MVO-activiteit.

 

Adopteer een bijenkast en help de bijen aan een betere toekomst!

Ons Team

Wie is Beefriendz?

Wij zijn Michella Buitenhuis (rechts) en Maria van Beek, de oprichters en imkers van BeeFriendz. Wij hebben elkaar leren kennen bij de Koninklijke Marine en zijn sindsdien “buddies” voor het leven. We delen met onze gezinnen een twee-onder-een-kap-boerderij in Zelhem. Wat begon als een hobby van twee oud-collega’s, is uitgemond in het bedrijf BeeFriendz. Wij hebben een achtergrond in de zorg als verpleegkundigen, dus het “zorgen voor” is ons niet vreemd. De cliënten zijn alleen wat kleiner wink

“Lets bee friendz!”
― Maria & Michella, BeeFriendz

 

Ons Verhaal

Het idee

Met BeeFriendz willen we een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid voor de bij en andere natuurlijke bestuivers. Als moderne imkers zijn we niet alleen gericht op het welzijn van onze bijen, maar ook op de toestand van de natuur in haar totaliteit. Het houden van bijen is het omgaan met de natuur in al haar facetten: klimaat, milieu en biodiversiteit. Omdat we begrijpen hoe slecht het gesteld is met onze natuurlijke bestuivers, zetten wij de honingbij aan het werk voor onder andere de vlinder, hommel en wilde bij.
Door de adoptie van een bijenkast kan Beefriendz investeren in oude landbouwgrond om deze in te zaaien met drachtplanten.  Zo kunnen we het voedseltekort voor de wilde bestuivers op het platteland proberen terug te dringen en de biodiversiteit vergroten! Beefriendz heeft niet als doel om zoveel mogelijk bijenkasten te laten adopteren maar wil met jou samen een positieve impact creëren op het leefgebied van alle insecten!
Onze missie is:

“Organisaties bijenkasten te laten adopteren en de honingbij aan het werk te zetten als buddy voor alle bestuivers.”

Stichting

Wilde bij, hommel en vlinder?

De wilde bij, hommel en vlinder hebben een steun in de rug nodig. Daarom ondersteunen wij de BEE foundation. Door middel van educatie, bewustwording en het vergroten van het leef- en voedselgebied, ondersteunt deze organisatie alle bestuivers en insecten.

5% van elke geadopteerde bijenkast of verkocht product van BeeFriendz wordt daarom gedoneerd aan de BEE foundation. Jij kunt met je organisatie laten zien dat je, door de honingbij aan het werk te zetten, ook de wilde bij, de hommel en de vlinder niet uit het oog verliest!

 

Diensten

Dit Krijg Je Van Ons

Bijenkasten

Eén of meerdere bijenkasten gevuld met een zachtaardig bijenvolk die bij ons op de hoeve in de bijenstal wordt geplaatst.

Onderhoud & Inspectie

Alle zorg en onderhoud wordt door ons uitgevoerd.

Honing

Elk jaar zorgen wij voor echter Achterhoekse honing van topkwaliteit uit je eigen bijenkast(en). Naar wens kan het potje voorzien worden van een etiket met je eigen logo!

Samenwerken

Medewerkers kunnen op afspraak met ons meekijken als we het bijenvolk verzorgen en honing oogsten. Natuurlijk zorgen wij voor de imkerpakken!

‘Bij’ Producten

Wij gebruiken bijenwas in verzorgende producten zoals lippenbalsem, bodybutter en zeep. Leuk als relatiegeschenk of als cadeaupakket voor medewerkers of natuurlijk gewoon lekker voor jezelf. Binnenkort verkrijgbaar via onze Webshop!

Huisstijl

Je kast wordt voorzien van een plaquette met je bedrijfslogo én je mag de koningin een naam geven! Deze komt op een ingelijst certificaat, die wij persoonlijk komen overhandigen. Je kunt ook je kast(en) laten voorzien van je eigen huisstijl. Dit kan variëren van een plaatje met het bedrijfslogo, tot het volledig beschilderen van de bijenkast.

Adres

BeeFriendz
Keijenborgseweg 24
7021 LW  Zelhem
(bezoek op afspraak)

Volg Ons

Stuur ons een Bericht

In Samenwerking Met